Mini-concert bij Villa Kruisdonk
Een kijkje binnen bij Villa Kruisdonk
Villa Kruisdonk

Monumentendag 2017

Villa Kruisdonk biedt ondernemers de mogelijkheid om op steenworp afstand van Maastricht te werken in een parkachtige omgeving. In een rijksmonument met modern ingerichte kantoorruimtes. Goed bereikbaar en boordevol karakter. Dat is Villa Kruisdonk ten voeten uit.

Villa Kruisdonk
Met veel plezier en enthousiasme heeft Villa Kruisdonk op zondag 10 september deelgenomen aan de jaarlijkse Open Monumentendag.  Afgelopen jaar werden de eigenaar/beheerder daartoe stevig aangemoedigd door de medewerkers van Programma Buitengoed Geul & Maas.

Initiatief meer bij ondernemers zelf
Het initiatief voor de invulling van de Monumentendag in Buitengoed Geul & Maas werd dit jaar namelijk meer bij de ondernemers zelf gelegd. Zij hebben de handschoen opgepakt  en een mooi programma georganiseerd  in overleg met andere landgoederen en monumenten in het buitengoed, zoals Buitenplaats Vaeshartelt en La Petite Suisse in Maastricht, Ontmoet Anna in het historische stationsgebouw van Meerssen en Château St. Gerlach in Houthem/Valkenburg aan de Geul.  

Het was een prachtige dag
In het park van Villa Kruisdonk konden de bezoekers genieten van een mini-concert door celliste Magdalena Morales en gitarist Arturo Castro Nogueras, die het publiek betoverden met Caribische klassieke en eigentijdse muziek. Jonge gidsen leidden zo’n 80 geïnteresseerde bezoekers rond langs mooie doorkijkjes in het park en de villa. Ze gaven een boeiende uitleg over de architectuur en historie. Na afloop was er gelegenheid om iets te drinken met een kleine versnapering.

Parelsnoer belangrijke meerwaarde
Volgens de eigenaar/beheerder van Villa Kruisdonk  heeft het parelsnoer van villa’s, kastelen en tuinen in Buitengoed Geul & Maas een belangrijke meerwaarde voor de afzonderlijke parels in het Buitengoed, waar Villa Kruisdonk er één van is. De eigenaar/beheerder kijkt  daarom uit naar Open Monumentendag 2018. Liefst ook dan weer met een stevig programma in samenwerking met de andere landgoederen en monumenten in Buitengoed Geul & Maas.  

Nieuws

Het verhaal van...Buitengoed Geul & Maas gaat 'naar buiten'!
De afgelopen jaren is er iets heel bijzonders gegroeid in een prachtig deel van Zuid-Limburg: het Buitengoed Geul & Maas. Wat begon als een ambitie en droom van de Provincie Limburg en de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht om van de gemeente-overstijgende landgoederenzone een nieuwe herkenbare identiteit en economisch krachtig gebied te maken, is uitgegroeid tot een nieuw fenomeen dat leeft bij ondernemers en bevolking.Lees meer >>

Start project 'Valkenburg Ontwikkelt Oost'
Begin juli zijn de kaartenmakers van Dear Hunter gestart met een onderzoek in Valkenburg Oost. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Lees meer >>

Revitalisering Rothem
Na de zomer start gemeente Meerssen in Rothem met de realisatie van het recreatieve overstappunt Witte Hoek en met een stuk van de Verbindings-as BGM op de Klinkenberg (vanaf de rotonde tot aan het Eburonenpark). Ook wordt het Eburonenpark heringericht als groene rust- en ontmoetingsplek aan de Verbindings-as en als speeltuin voor de jeugd van Rothem. Hierbij wordt een link gelegd naar de Romeinse historie en de Via Belgica die vermoedelijk onder de weg Klinkenberg ligt.Lees meer >>