Mini-concert bij Villa Kruisdonk
Een kijkje binnen bij Villa Kruisdonk
Villa Kruisdonk

Monumentendag 2017

Villa Kruisdonk biedt ondernemers de mogelijkheid om op steenworp afstand van Maastricht te werken in een parkachtige omgeving. In een rijksmonument met modern ingerichte kantoorruimtes. Goed bereikbaar en boordevol karakter. Dat is Villa Kruisdonk ten voeten uit.

Villa Kruisdonk
Met veel plezier en enthousiasme heeft Villa Kruisdonk op zondag 10 september deelgenomen aan de jaarlijkse Open Monumentendag.  Afgelopen jaar werden de eigenaar/beheerder daartoe stevig aangemoedigd door de medewerkers van Programma Buitengoed Geul & Maas.

Initiatief meer bij ondernemers zelf
Het initiatief voor de invulling van de Monumentendag in Buitengoed Geul & Maas werd dit jaar namelijk meer bij de ondernemers zelf gelegd. Zij hebben de handschoen opgepakt  en een mooi programma georganiseerd  in overleg met andere landgoederen en monumenten in het buitengoed, zoals Buitenplaats Vaeshartelt en La Petite Suisse in Maastricht, Ontmoet Anna in het historische stationsgebouw van Meerssen en Château St. Gerlach in Houthem/Valkenburg aan de Geul.  

Het was een prachtige dag
In het park van Villa Kruisdonk konden de bezoekers genieten van een mini-concert door celliste Magdalena Morales en gitarist Arturo Castro Nogueras, die het publiek betoverden met Caribische klassieke en eigentijdse muziek. Jonge gidsen leidden zo’n 80 geïnteresseerde bezoekers rond langs mooie doorkijkjes in het park en de villa. Ze gaven een boeiende uitleg over de architectuur en historie. Na afloop was er gelegenheid om iets te drinken met een kleine versnapering.

Parelsnoer belangrijke meerwaarde
Volgens de eigenaar/beheerder van Villa Kruisdonk  heeft het parelsnoer van villa’s, kastelen en tuinen in Buitengoed Geul & Maas een belangrijke meerwaarde voor de afzonderlijke parels in het Buitengoed, waar Villa Kruisdonk er één van is. De eigenaar/beheerder kijkt  daarom uit naar Open Monumentendag 2018. Liefst ook dan weer met een stevig programma in samenwerking met de andere landgoederen en monumenten in Buitengoed Geul & Maas.  

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>