Oprichting Stichting en Coöperatie

Oprichting Stichting en Coöperatie Buitengoed Geul & Maas

De afgelopen maanden is er door de Bosgroep Zuid-Nederland hard gewerkt aan de statuten van de ‘Coöperatie Buitengoed Geul & Maas’ en de daaraan gekoppelde stichting.
Hiermee krijgt het Buitengoed een nieuwe organisatievorm waarmee verder wordt gewerkt aan versterking van het netwerk tussen ondernemers, overheden en bewoners/bezoekers.
Ook geeft dit een basis om zelfstandig evenementen te organiseren en projecten te initiëren ter verbetering van de historische en landschappelijke kernkwaliteiten van het Buitengoed Geul & Maas.

Het bestuur
Op 26 oktober is de stichting formeel opgericht en een dagje later de coöperatie bij Team Notarissen te Maastricht.
De bestuursleden zijn: Paul Janmaat (Buitenplaats Vaeshartelt, voorzitter), Daniëlle Arends (Villa Kanjel, secretaris) en Ralph Huydts (Wijngaard Raarberg, penningmeester a.i.).

Oprichting
Als gevolg van de corona-maatregelen kon de oprichting helaas niet groots gevierd worden. Dit zal echter zeker gebeuren op een later moment, als het weer mogelijk is met meer mensen samen te komen.
Uiteraard is iedereen daar dan van harte welkom bij uitgenodigd. In een volgende nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>