Twan Beurskens en Martin Eurlings

Afrondende werkzaamheden routenetwerk tussen Schin op Geul en Maastricht

Afrondende werkzaamheden routenetwerk tussen Schin op Geul en Maastricht

Afgelopen week hebben gedeputeerde Twan Beurskens en burgemeester Martin Eurlings de eerste fase van het routenetwerk in het Buitengoed Geul en Maas geopend. Het betreft een doorgaande fiets-wandel verbinding tussen Schin op Geul en Maastricht.

In 2008 werd door de gemeenten Meerssen, Maastricht, Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg een projectgroep in het leven geroepen om een doorgaande recreatieve wandel- en fietsroute te realiseren door het Beneden Geuldal. Deze padenstructuur geeft een nieuwe impuls aan de toeristische waarde van dit gebied. Na jaren van overleg over het ontwerp werd begin 2014 gestart met de uitvoering.

De nieuwe paden zijn nagenoeg gereed en al gedeeltelijk opengesteld. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond. Zo moeten er bij ingangen naar weilanden en natuurgebieden nog enkele veeroosters vervangen worden en worden op verschillende plaatsen nog toegangshekken en afzetpalen geplaatst. Dit om te voorkomen dat de paden op een andere manier gebruikt worden dan bedoeld is.

In Schin op Geul ter hoogte van de Graafstraat en in Meerssen ter hoogte van camping het Geuldal  worden nog twee bruggen over de Geul geplaatst. De ontwerpen van deze bruggen zijn inmiddels door de welstandscommissies goedgekeurd en de plannen worden nu verder uitgewerkt om te komen tot een bouwaanvraag en uitvoering. De bruggen worden in de tweede helft van dit jaar geplaatst.

Om de veiligheid voor voetgangers en fietsers te verhogen, worden twee kruisingen gereconstrueerd; in Valkenburg ter hoogte van de bibliotheek en in Schin op Geul ter hoogte van de kruising Gerendal – Veeweg. Deze werkzaamheden worden in het 2e en 3e kwartaal van 2015 uitgevoerd.

Fietsers en wandelaars kunnen dus nu al gedeeltelijk genieten van de nieuwe paden, maar gelijktijdig wordt de komende maanden nog volop gewerkt aan het verbeteren en verder ontwikkelen van de padenstructuur.

Het fiets- en wandelroutenetwerk is mede tot stand gekomen is door bijdragen van de Provincie Limburg en de Europese Unie.

           

 

_________________________________EINDE PERSBERICHT___________________________________

Noot voor de redactie: voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Valkenburg aan de Geul, tel. 043 609 9338/06 2248 1262.

 

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>