Wethouder Vankan onthuld het bouwbord

start ‘verbindings-as’ Buitengoed Geul & Maas

Op maandag 30 januari zijn de werkzaamheden gestart voor reconstructie van de provinciale weg tussen Strabeek en Houthem. Hiermee is een begin gemaakt voor de eerste schakel van de nieuwe verbindingsas in Buitengoed Geul & Maas. Het Buitengoed is een aaneenschakeling van kastelen en landgoederen in de monumentengemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul. De reconstructie van de oude provinciale weg door Houthem is wellicht al voor de zomervakantie gereed. Tot die tijd is er een omleidingsroute voor het verkeer.  

Het creatieve brein van de verbindingsas wordt gevormd door de medewerkers van Bureau Heusschen Copier in Gulpen. Zij maakten het ontwerp voor de  nieuwe verbindingsweg, die van de achterzijde van station Maastricht tot aan Schin op Geul loopt.  

De nieuwe verbindingsas  krijgt een duidelijk herkenbaar gezicht.  Ongeacht of je in Maastricht, Meerssen of Valkenburg aan de Geul bent: straatklinkers, stoepranden, opritten, bestratingspatroon en beplantingskeuze ademen Buitengoed Geul & Maas. Het nieuwe straatprofiel zorgt bovendien voor meer verkeersveiligheid van weggebruikers en omwonenden. 

De BGM gebiedsvisie is de verbeelding van het samenwerkingsproject van de gemeente Maastricht, de gemeente Meerssen, de gemeente Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg.  De volgende ‘wervel’ die wordt opgepakt ligt in de gemeente Meerssen, ter hoogte van Rothem.

Omdat de Verbindings-as door het BGM zowel letterlijk en figuurlijk als een belangrijk verbindend  element wordt beschouwd wordt deze reconstructie financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buitengoed en de Provincie Limburg.

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>