IVN

Zomeravondwandeling naar “de Biesenberg” en ecoducten 10 juni

Op woensdagavond 10 juni wandelt het IVN Ulestraten, voor de 5e keer, door het nieuwe natuurgebied “De Biesenberg” en omgeving bij Schietecoven, een gehucht van Ulestraten.

Het gebied is op 18 juni 2010 officieel geopend en is een echt struingebied. Het valt binnen de begrenzing Buitengoed Geul &Maas.
Het natuurgebied “De Biesenberg”, met zijn mooie vergezichten, gaat een schakel vormen tussen het Maasdal en het Geuldal, via de nieuw aangelegde ecoducten Bunderbosch en Kalverbosch, dat we dan ook bezoeken.
De vele bijzondere en beschermde dieren zoals das, ree en steenmarter steken nu al veilig, en in alle rust, over via deze ecoducten.

Vertrek om 19.30 uur aan de Hekstraat 56 in Schietecoven bij het fruitbedrijf Gilbert Petit, waar de auto’s geparkeerd kunnen worden op de binnenplaats van het bedrijf (dus niet op de openbare weg).

Denk aan gepast schoeisel en kleding. Honden zijn niet toegestaan.
Informatie Fred Erkenbosch 043-3644647 en 
http://ivn.nl/afdeling/ulestraten
Gratis voor leden en niet leden.

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>