IVN

Zomeravondwandeling naar “de Biesenberg” en ecoducten 10 juni

Op woensdagavond 10 juni wandelt het IVN Ulestraten, voor de 5e keer, door het nieuwe natuurgebied “De Biesenberg” en omgeving bij Schietecoven, een gehucht van Ulestraten.

Het gebied is op 18 juni 2010 officieel geopend en is een echt struingebied. Het valt binnen de begrenzing Buitengoed Geul &Maas.
Het natuurgebied “De Biesenberg”, met zijn mooie vergezichten, gaat een schakel vormen tussen het Maasdal en het Geuldal, via de nieuw aangelegde ecoducten Bunderbosch en Kalverbosch, dat we dan ook bezoeken.
De vele bijzondere en beschermde dieren zoals das, ree en steenmarter steken nu al veilig, en in alle rust, over via deze ecoducten.

Vertrek om 19.30 uur aan de Hekstraat 56 in Schietecoven bij het fruitbedrijf Gilbert Petit, waar de auto’s geparkeerd kunnen worden op de binnenplaats van het bedrijf (dus niet op de openbare weg).

Denk aan gepast schoeisel en kleding. Honden zijn niet toegestaan.
Informatie Fred Erkenbosch 043-3644647 en 
http://ivn.nl/afdeling/ulestraten
Gratis voor leden en niet leden.

Nieuws

Het verhaal van...Buitengoed Geul & Maas gaat 'naar buiten'!
De afgelopen jaren is er iets heel bijzonders gegroeid in een prachtig deel van Zuid-Limburg: het Buitengoed Geul & Maas. Wat begon als een ambitie en droom van de Provincie Limburg en de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht om van de gemeente-overstijgende landgoederenzone een nieuwe herkenbare identiteit en economisch krachtig gebied te maken, is uitgegroeid tot een nieuw fenomeen dat leeft bij ondernemers en bevolking.Lees meer >>

Start project 'Valkenburg Ontwikkelt Oost'
Begin juli zijn de kaartenmakers van Dear Hunter gestart met een onderzoek in Valkenburg Oost. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Lees meer >>

Revitalisering Rothem
Na de zomer start gemeente Meerssen in Rothem met de realisatie van het recreatieve overstappunt Witte Hoek en met een stuk van de Verbindings-as BGM op de Klinkenberg (vanaf de rotonde tot aan het Eburonenpark). Ook wordt het Eburonenpark heringericht als groene rust- en ontmoetingsplek aan de Verbindings-as en als speeltuin voor de jeugd van Rothem. Hierbij wordt een link gelegd naar de Romeinse historie en de Via Belgica die vermoedelijk onder de weg Klinkenberg ligt.Lees meer >>